Noutati
Colegiul Farmacistilor din Romania face apel la vigilenta maxima in depistarea medicamentelor contrafacute
Data: 08/11/2013

Colegiul Farmaciștilor din România se alătură demersurilor autorităților de a identifica cât mai rapid toate medicamentele Pegasys contrafăcute care au ajuns în ultima perioadă în farmacii. Situația este una extrem de gravă și cu riscuri majore pentru pacienți.  Din păcate fenomenul medicamentelor falsificate este din ce în ce mai amplu la nivel mondial, nu doar în România. Din acest motiv, în 2011, au fost emise reglementări speciale la nivel European (Directiva 2011/62/UE cu privire la prevenirea pătrunderii medicamentelor în lanțul legal de aprovizionare), reglementări care au fost transpuse și în legislația națională.
 
 

“Este un fenomen mondial cu care, din păcate, ne confruntăm și noi. Nu producătorii medicamentelor originale introduc aceste medicamente pe piață, ci sunt firme care găsesc tot felul de modalităţi prin care ocolesc legea și le introduc în piaţă”, a declarat Clara Popescu, Vicepreședintele Colegiului Farmaciștilor din România.  
 

 
Colegiul Farmaciștilor face apel la responsabilitate maximă din partea tuturor actorilor implicați în identificarea medicamentelor contrafăcute și susține orice demers care să împiedice pătrunderea acestor medicamente în farmaciile din România.
NOUTATI!