Noutati
Colegiul Farmaciștilor din Romania iși exprima dezacordul față de campania de denigrare, pe care ministrul sănătății o duce în ultima perioadă împotriva farmaciștilor!
Data: 11/11/2014


După cum bine se știe , ceea ce și dl. ministru cunoaște,  farmaciștii se aprovizionează cu prioritate cu medicamentele cele mai ieftine ,care dau prețul de referință  al medicamentelor la compensare , cu trei condiții esențiale:

1- Medicamentele care dau prețul de referință să se găsească pe piața farmaceutică din Romania, știut fiind că o mare parte dintre acestea pleacă la exportul paralel!

2- Producătorii de medicamente, care dau prețul de referință, să asigure o producție și o aprovizionare continuă a pieței farmaceutice!

3- Distribuitorii de medicamente să aprovizioneze farmaciile cu medicamentele  deficitare în mod echilibrat;

Prin contractele incheiate de farmacii cu casele județene de asigurări de sănătate ,farmaciștii sunt supuși permanent controalelor privind aprovizionarea cu medicamentele  care dau prețul de referință și nu numai, astfel încât aceste controale sunt o obișnuință în activitatea farmaciștilor și nu o excepție!

Dacă Domnul Ministru Nicoale Bănicioiu  are cunoștință de situații  în care există farmaciști care nu îsi respectă statutul profesional și care încalcă Codul de etică și deontologie al farmacistului , îi solicităm să facă DE URGENȚĂ public numele acestora , precum și numele farmaciilor în care  s-au  regăsit aceste nereguli, deoarece Colegiul Farmaciștilor ( asociația profesională care prin lege supraveghează profesia de farmacist ) are la îndemână mijloacele de a sancționa practicarea necorespunzătoare a profesiei !  Acuzarea în bloc a TUTUROR FARMACIȘTILOR  din Romania nu este de natură să aducă niciun beneficiu, nici sistemului sanitar și nici pacienților a căror încredere în farmaciști este indispensabilă pentru ameliorarea stării lor de sănătate!

Facem o mențiune asupra unui detaliu care, poate,  a scăpat oficialilor din Ministerul Sănătății: în România sunt aproximativ 20.000 de farmaciști ,care prin profesionalismul lor au făcut ca sistemul farmaceutic să funcționeze în acești 25 de ani în care, la conducerea Ministerului Sănătății s-au perindat  25 de miniștri! Îl asigurăm pe domnul ministru și nu numai, că fiecare farmacist contează!

 Miniștrii vin și pleacă !

 Farmaciștii rămân!

 La fel și pacienții !

Biroul executiv al Colegiului Farmaciștilor din Romania
NOUTATI!