Noutati
Comunicat de presa privitor la medicamentele contrafacute
Data: 30/01/2015

Colegiului Farmaciștilor din România susține demersul autorităților de identificare și sancționare a tuturor celor implicați în comercializarea medicamentelor contrafăcute și solicită implicarea tuturor factorilor de decizie în găsirea de soluții pentru evitarea unor astfel de cazuri pe viitor.

București, 29 ianuarie 2015
. Ca autoritate publică şi profesională, Colegiul Farmaciştilor din România solicită autorităților luarea de măsuri urgente pentru identificarea întregului circuit al rețelei care a adus în țară și a comercializat medicamente contrafăcute pentru tratarea cancerului, precum și sancționarea celor vinovați de punerea în pericol a vieții pacienților pentru obținerea unor beneficii economice.

Având în vedere faptul că principalul obiect de activitate al Colegiului Farmaciștilor din România îl reprezintă controlul şi supravegherea exercitării profesiei de farmacist, aplicarea legilor şi normelor care reglementează exerciţiul profesiei în beneficiul sănătății pacienților, susținem demersul autorităților de deconspirare a celor implicați și solicităm soluționarea cât mai rapidă a acestui dosar.

Acest caz este cu atât mai grav cu cât persoanele implicate au pus în pericol sănătatea pacienților. Toți cei care lucrează cu medicamente trebuie să știe și să țină cont de faptul că medicamentul nu este o simplă marfă cu care să speculezi pentru a obtine  profit. Adevărații profesioniști în domeniu trebuie să își pună un semn de întrebare la cel mai mic indiciu care ridică suspiciuni de contrafacere a unui medicament, diferențele de preț foarte mari fiind unul dintre indicii. Chiar dacă medicamentele care au ajuns la bolnavii de cancer nu erau periculoase pentru organism, așa cum au declarat în presă surse apropiate anchetei, fapta este una extrem de gravă și trebuie sancționată în consecință”, a declarat  farm.  Clara Popescu, vicepreședinte al  Colegiului Farmaciștilor din Romania.

Colegiul Farmaciștilor condamnă orice acțiune prin care se aduce atingere sănătății pacienților, iar în cazul în care, în urma anchetei, va rezulta că infractorii au beneficiat și de complicitatea unor farmaciști, vom lua toate măsurile ce se impun și care ne-au fost conferite prin lege.

Facem un apel la colegii nostri farmaciști să se dezică de orice astfel de infracțiuni, să își exercite profesia conform Codului de Etica si  Deontologie profesionala și să sesizeze organele competente ori de câte ori au cunoștință de astfel de fapte care pun în pericol viața pacienților.

 

NOUTATI!