Noutati
Dragos Damian, reales in functia de Presedinte al APMGR
Data: 20/02/2015

Dragos DamianAsociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) anunță realegerea domnului Dragoș Damian, CEO al companiei farmaceutice Terapia-Ranbaxy, pentru un nou mandat de Președinte al APMGR, în cadrul Adunării Generale din data de 19 februarie 2015. Cu aceeași ocazie, APMGR i-a ales în poziția de membru al Consiliului Director APMGR pe doamna Amelia Tătaru, Director General al companiei farmaceutice Krka și pe domnul Cezar Zaharia, Director General al companiei farmaceutice Sandoz.

Alături de Damian, Tătaru și Zaharia, Consiliul Director al APMGR îi include și pe doamna Simona Cocoș (Director General al companiei farmaceutice Zentiva) și pe domnul Artur Banaszak (Director General al companiei farmaceutice Teva).
Prioritatea numărul unu a APMGR este de a coopera cu autoritățile care au atribuții în domeniul sănătății pentru a opera modificări urgente la taxa clawback, principalul obstacol în accesul pacienților la medicamente și una dintre cauzele scăderii investițiilor industriale din sectorul farmaceutic.

APMGR reamintește că din cauza taxei clawback, în ultimii 3 ani, au dispărut peste 1.300 de medicamente din România, au fost disponibilizați peste 300 de angajați și România a ratat investiții de circa 50 milioane de euro.

Totodata, APMGR militează pentru creșterea accesului la medicamente cu prețuri accesibile, în beneficiul pacienților și al sistemului de sănătate, informarea pacienților din România cu privire la medicamentele generice, crearea unui cadru de reglementare echitabil pentru medicamentele generice, identificarea și îndepărtarea tuturor barierelor de acces pentru medicamentele generice din sistemul de sănătate din România, reluarea investițiilor operaționale și industriale în România, în condițiile în care mediul de afaceri devine mai previzibil și sustenabil.
NOUTATI!