Noutati
Mylan a incheiat achizitia diviziei de medicamente mature si generice de marca a companiei  ABBOTT
Data: 04/03/2015

Bucureşti, 1 martie 2015 – Mylan N.V. şi Mylan Inc. (Nasdaq: MYL) au anunţat pe 27 februarie 2015 încheierea cu succes a preluării diviziei de medicamente mature si generice de marca a companiei Abbott Laboratories (NYSE: ABT) pe pieţele dezvoltate din afara Statelor Unite ale Americii.
 
„Este începutul unui nou capitol din dezvoltarea Mylan. Odată cu finalizarea acestei tranzacţii vom avea o flexibilitate de operare îmbunătăţită considerabil şi o structură financiara globala optimizată. Toate acestea ne plasează într-o poziţie extrem de favorabilă pentru oportunităţi viitoare.” a declarat Robert J. Coury, Presedintele Executiv Mylan.
 
Ca urmare a acestei tranzacţii Abbott a primit 110 milioane de acţiuni din Mylan N.V., reprezentând 22% din totalul de actiuni, restul de 78% dintre acestea fiind deţinute de acţionarii  anteriori ai Mylan Inc., actuala companie Mylan N.V.
 
Mylan Inc. şi divizia de medicamente mature si generice de marca a companiei Abbott din pieţele dezvoltate din afara Statelor Unite ale Americii au fost reorganizate sub entitatea Mylan N.V., o nouă companie cu sediul în Olanda. Mylan N.V. va fi condusă de echipa executivă a fostei companii Mylan Inc. Compania va fi prezentă pe piaţa Nasdaq sub simbolul MYL.
 
Heather Bresch, CEO Mylan, a declarat: “Această tranzacţie ne îmbunătăţeşte semnificativ capacitatea de a avea în vedere şi alte oportunităţi strategice de creştere. Noile avantaje se vor adăuga la platforma noastră globală consistentă, deja existentă, contribuind la strategia noastra solida de creştere si ajutandu-ne pentru a duce la îndeplinire misiunea de a oferi acces la medicamente de înaltă calitate pentru cele şapte miliarde de oameni din întreaga lume. Această tranzacţie va creşte semnificativ prezenţa noastră geografică, precum şi platforma comercială, în unele dintre cele mai mari piete din afara SUA pentru portofoliul nostru de produse.”
 
„Le urăm bun venit in Mylan celor aproximativ 3.800 de angajaţi Abbott şi avem încredere că, împreună, vom aduce valoare adăugată acestei nou-formate organizaţii întrucât împărtăşim aceeaşi misiune ca printr-o sănătate mai bună, să creăm o lume mai bună.” completează Heather Bresch, CEO Mylan.Despre Mylan
 
Mylan este o companie farmaceutică globală al cărei obiectiv este acela de a stabili noi standarde în domeniul sănătăţii. Prezenti la nivel internaţional pentru a oferi acces la medicina de înaltă calitate celor 7 miliarde de oameni ai planetei, inovam pentru a veni in intampinarea nevoilor pacientilor la standard de excelenta si incredere, facem ceea ce este bine, nu ceea ce este usor si impactam viitorul prin viziune concretizata in fapte. Portofoliul companiei noastre include aproximativ 1.400 de medicamente generice precum şi o componentă de medicamente originale. De asemenea, compania deţine o gamă extinsă de terapii antiretrovirale, de care aproximativ 40% dintre pacienţii cu HIV/ SIDA din ţările in curs de dezvoltare beneficiaza. Mylan este unul dintre cei mai mari producători de substante farmaceutice active şi în prezent distribuie produse în aproximativ 145 de ţări. Cei 30.000 de angajati ai nostri sunt dedicati pentru a crea o sanatate mai buna pentru o lume mai buna, pentru fiecare om in parte. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm vizitaţi: www.mylan.com.
NOUTATI!