Noutati
GALA FARMACISTILOR 2013
Data: 19/06/2013

In 4 decembrie 2013 la Muzeul National de Arta al Romaniei, Colegiul Farmacistilor din Romania a premiat excelenta si profesionalismul din lumea farmaceutica.
Cuvantul de bun venit a fost rostit de prof.univ.dr.farm.D.Lupuleasa,Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania,iar printre invitatii de onoare s-au aflat persone importante din sistemul medical romanesc:
reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, CNAS, Agenția Naționala a Medicametului, Organizația Mondiala a Sanatații – România, CEO-uri companii producatoare de medicamente – din Romania si internationale, reprezentanti de marca ai Grupului American de Lucru in Romania (LAWG), ai Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente si Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.
Aflata la a II a editie,Gala Farmacistilor a cuprins pe langa Gala Senior si Gala Junior-gala studentilor din cadrul Facultatilor de Farmacie din intreaga tara.
Pentru ca anul trecut n-am reusit sa particip,in acest an am fost mandra ca am asistat la acest spectacol, cu caracter solemn, care a avut drept scop punerea in evident a valorilor din viata farmaceutica romaneasca.
Echipa de farmacisti mureseni s-a intors acasa plina de bucurie  fiind recunoscuta ca o echipa de profesionisti ai sanatatii,ca breasla si elita a societatii romanesti.
Nu pot sa nu amintesc :
1.Premiul  pentru Carte farmaceutica : ”Ghidul farmacistului in comunicarea cu pacientul”,autori farm Rusu Aura,farm Hancu Gabriel,psiholog Maria Dorina Pasca. Premiul a fost inmanat de d-nul Ec.Eugen Nicolaescu,Ministrul Sanatatii
2.Premiul Cea mai activa  Asociatie Studenteasca : Asociatia Studentilor Farmacisti din Tg Mures
3.Premiul de Excelenta pentru Decani ai Facultatilor de Farmacie: d-na prof.univ.dr.farm.Titica Dogaru de la Facultatea de Farmacie Tg Mures
4.Premiul pentru jurnalism in presa farmaceutica: d-na Arina Moldovan_redactor sef la revista MedFarm
5.Premiul pentru reviste/site-uri: Revista MedFarm
Si acum, am lasat la sfarsit ce “e mai bun”  si mai drag mie:
6. Nominalizarea farmaciei Gentiana din Sighisoara la Premiul de onoare pentru farmacie-farmacii individuale-mediu urban-farmacist sef Hanescu Mina.
De Farmacia Gentiana si de doamna farmacist Hanescu Mina, ma leaga ceva special: eu sunt sighisoreanca si d-na farm Hanescu Mina a fost prima persoana care mi-a aratat ce inseamna o farmacie, ce inseamna sa fii farmacist ,cat de nobila e aceasta meserie;  a fost  farmacia in care mi-am efectuat primul stagiu de practica ca student  anul I al Facultatii de Farmacie din Tg Mures.
7.Premiul de onoare pentru intreaga activitate in farmacie: Farm.pr. Orban Rozalia-farmacist sef la Farmacia Tilia din Ernei.
Eu am fost in vizita la farmacia d-nei farm Orban Rozalia si, desi a trecut un an de atunci,mi-a ramas bine intiparit in minte : curatenia, ordinea, laboratorul, receptura, caldura cu care e primit orice pacient si lumina din ochii doamnei farmacist, cand imi arata pe geam in gradina din curtea farmaciei , galbenelele pe care le recolteaza pentru a prepara din ele celebra “crema cu galbenele a lui Rozi”.
D-na farmacist ,pe langa ca e un profesionist desavarsit, e un om bun, bland, plin de bun simt,  dispusa mereu sa impartaseasca din vastele ei cunostiinte  generatiei mai tinere.
8. Premiul de onoare pentru Farmacii de lant: Farmacia Sensiblu 5 Tg Mures-farmacist sef Pap Daniela.
Despre profesionistul Pap Daniela sunt prea multe de spus si faptul ca a plecat de la Gala cu acest Premiu de onoare, vorbeste de la sine si  reprezinta recunoasterea calitatilor sale de farmacist , asa ca voi  vorbi putin de omul Pap Daniela.
Prietenia mea cu d-na farmacist Pap Daniela, e veche si nu pot sa vorbesc  despre asta pentru ca imi dau lacrimile ,pentru ca e rar sa ai langa tine un om care sa stie totul despre tine si totusi sa te placa (dupa cum spunea despre prietenie Elbert Hubbard) .
Pot doar sa va povestesc ca, la Gala prezentata de Gabriel Coveseanu,a fost si o tombola cu premii. Printre sponsori a fost si Hispanitas, o firma ce comercializeaza incaltaminte si genti de lux.
Prietena mea,d-na farm Pap Daniela mi-a spus: “Mihaela, daca voi castiga eu o geanta, ti-o fac cadou tie”!
Nu a castigat geanta,dar cuvintele ei m-au facut mult mai fericita decat m-ar fi putut face orice geanta din lume!
Acum, ca am terminat cu premiantii, nu  vreau sa uit sa va spun despre surpriza muzicala oferita de asociatia “ Ana si copiii” si nici despre momentul artistic sustinut de studentii Universitatii de Muzica Bucuresti.

Doresc sa felicit inca o data toti farmacistii mureseni si profit de ocazie sa va urez LA MULTI ANI !
Farm.specialist
Mihaela Rad.
NOUTATI!