Noutati
Comunicat Actos and Competact
Data: 21/06/2018


Stimată/e D-nă/D-le Farmacist

Lilly evaluează în permanență modul în care sunt utilizate soluțiile sale terapeutice de către medici și pacienți pentru a se asigura că își adaptează eficient resursele limitate. Ca parte a acestui proces au fost recent evaluate produsele ACTOS (DCI Pioglitazonum) și COMPETACT (DCI Pioglitazonum + Metforminum), constatându-se nivelul scăzut și tendința de reducere ale cererii, precum și creșterea numărului și a disponibilității altor opțiuni de tratament ale diabetului zaharat de tip 2.

Pe baza acestei evaluări Lilly a luat decizia de a opri furnizarea produselor ACTOS și COMPETACT în majoritatea țărilor europene, inclusiv în România. Astfel de decizii sunt întotdeauna dificile pentru toți cei implicați, însă în acest caz estimăm că schimbarea va afecta un număr relativ mic de pacienți, în condițiile în care sunt disponibile produse generice ale DCI Pioglitazonum și sunt aprobate noi opțiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 2. Acest lucru va permite Lilly să se concentreze pe cercetarea, dezvoltarea și aducerea pe piață a unor noi terapii în viitor.

Lilly estimează că furnizarea de ACTOS și COMPETACT în România va înceta la sfârșitul lunii septembrie 2018. Prin urmare, aceasta comunicare asupra calendarului aferent procesului de retragere oferă medicilor curanți aproximativ 3 luni pentru tranziția pacienților către alte terapii disponibile, cu același DCI sau altul.
În cazul în care aveți întrebări suplimentare referitoare la încetarea furnizării ACTOS și COMPETACT în România vă rugăm să apelați sediul Lilly la nr. 021.402.3000 sau e-mail office.ro@lilly.com.

Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare,

Cu stimă
Attila Fejer
Director General
Eli Lilly RomâniaEli Lilly România SRL

Bucharest Business Park
Str. Menuetului, nr.12, corp D, et. 2
013713 Bucuresti, România
+40 21 402 3000
www.eli-lilly.ro
NOUTATI!