Noutati
Ziua Mondiala a Farmacistului - 25 septembrie
Data: 04/10/2017


Colegiul Farmaciștilor din România - Filiala Cluj vă urează un călduros LA MULȚI ANI cu ocazia zilei mondiale a farmacistului (sărbătorită anual în data de 25 septembrie)!

Cu această ocazie vă aducem la cunoștință că, pentru a marca ziua noastră, în Cluj-Napoca s-a desfășurat în data de 22.09.2017 evenimentul profesional intitulat ,,Ziua Farmacistului. Farmacistul român, încotro?”, la care au participat peste 250 de farmaciști, dintre care 60 din alte județe precum: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Galați, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava și Timiș.

Conferința a avut ca scop facilitarea dialogului dintre noi farmaciștii, pentru a identifica aspectele pozitive, dar și problemele, nemulțumirile noastre, astfel încât împreună să putem evolua ca profesie. Cu această ocazie mulțumim pentru deschidere și pentru participare membrilor Biroului Executiv al Colegiului Farmaciștilor din România:
vicepreședinte farm. Răzvan Prisada, vicepreședinte farm. Nicoleta Radu, vicepreședinte farm. Doinița Nela Cocriș și secretar farm. Ionel Vasile, unor președinți și vicepreședinți ai Colegiilor teritoriale, precum și unor membri din conducerea comunității academice farmaceutice clujene.

Prima ediție a Zilei Farmacistului a militat pentru implicare și a trasat modalități clare de apărare a independenței profesionale a farmacistului și a dreptului său de decizie. A scos în evidență nevoia de colaborare strânsă între filialele teritoriale și Colegiul Național, în special în ceea ce privește modificările legislative la adresa Legii nr. 266/2008 a farmaciei și a normelor ei de aplicare, precum și a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Nu în ultimul rând, s-a concluzionat că se impune formarea grupurilor de lucru în teritoriu pentru elaborarea unor proiecte de interes pentru farmaciști (serviciul farmaceutic, prețurile medicamentelor, colectarea medicamentelor expirate de la populație etc.), proiecte care presupun cooptarea specialiștilor de care e nevoie (juriști, economiști ș.a.).

Dialogul a fost mai mult decât constructiv, prezența dumneavoastră în număr atât de mare este salutată cu entuziasm, motiv pentru care suntem mândri să anunțăm că „Ziua Farmacistului” va fi un eveniment profesional care se va desfășura anual în Cluj-Napoca!
NOUTATI!