Noutati
Colegiul Farmaciștilor din România anunță stingerea din viață a celui ce a fost Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor
Data: 15/02/2023

Omagiem, cu profundă recunoștință și înaltă prețuire, personalitatea de largă deschidere științifică a renumitului farmacist, fondator al fitoterapiei în România.

Membru de onoare al Academiei de Științe Medicale, Ovidiu Bojor a fost deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și al Diplomei de Merit Academic, primită din partea Academiei Române.

Peste 25 de ani din viaţa omului de știință Ovidiu Bojor au fost dedicați cartării florei medicinale din Carpaţi, metodologia sa fiind adoptată de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (ONUDI) şi recomandată ţărilor în curs de dezvoltare. Ca expert ONUDI a participat la misiuni exploratorii în Nepal, Afganistan și numeroase țări africane.

A fost autor sau coautor a peste 200 de lucrări științifice, autor a mai mult de 30 de tratate de specialitate și de cărți de informare științifică, fiind de asemenea și deţinător a peste 40 de brevete de invenţie, aplicate în cercetare şi în producţie.

Sincere condoleanțe familiei!

NOUTATI!