Noutati
COMUNICAT CFR
Având în vedere ancheta penală în curs de desfășurare privind traficul de medicamente în care ar fi implicați și 8 farmaciști, ne exprimăm poziția clară, în sensul dezaprobării oricăror comportamente contrare legii, eticii și deontologiei farmaceutice.
Data: 31/05/2024

Obiectivul Colegiului Farmaciștilor din România este acela de a reprezenta interesele profesiei de farmacist și de a păstra prestigiul acestei profesii în viața socială, motiv pentru care orice atingere adusă prestigiului profesiei va fi sancționată în conformitate.

Colegiul Farmaciștilor din România va lua măsuri disciplinare specifice împotriva tuturor persoanelor implicate, în măsura în care se va stabili vinovăția acestora de către organele competente.
Pe această cale, facem apel la toți farmaciștii să se delimiteze de orice acțiune/inacțiune care ar putea aduce atingere intereselor cetățenilor și profesiei pe care o practică, aliniindu-se normelor deontologice, prin respectarea datoriei morale față de pacient și deopotrivă față de profesia de farmacist.

Considerăm ca fiind de datoria Colegiului Farmaciștilor din România să îi asigurăm pe toți cetățenii că aceste evenimente, cu caracter izolat, nu trebuie să constituie motive de îngrijorare cu privire la profesionalismul și devotamentul cu care ceilalți membri ai Colegiului Farmaciștilor din România își desfășoară activitatea zilnică, farmaciștii fiind un pilon important în sistemul de sănătate din România.

NOUTATI!