Noutati
Informare OSMR despre inscriere farmacii pentru serializarea medicamentelor
Data: 20/05/2019

La data de 09.02.2019 Sistemul Național de Verificare a Medicamentelor (SNVM) a devenit operațional în România! Aceasta dată marchează punerea în circulatie doar a medicamentelor cu prescripție medicală care poartă noile caracteristici de siguranță.

Organizația de Serializare a Medicamentelor din Romania (OSMR) este responsabilă pentru implementarea și administrarea SNVM, o platformă de verificare a medicamentelor împotriva falsificării prin scanarea codului unic tipărit pe fiecare cutie de medicament ce face obiectul obligației legale.

Farmaciile comunitare si farmaciile de spital au un rol esențial în asigurarea autenticității medicamentelor care sunt furnizate pacienților. În momentul eliberării medicamentelor, trebuie verificate elementele de siguranță si decomisionat identificatorul unic.

Asadar, farmaciile (circuit deschis și închis) trebuie să fie conectate la SNVM. Această operațiune se realizează prin proceduri de validare si înregistrare care revin în responsabilitatea OSMR.

Reamintim pe această cale Utilizatorilor Finali, în acest caz farmaciile (comunitare si de spital), că este absolut necesar să se înscrie în SNVM pentru a își putea îndeplini obligațiile legale stabilite prin Ordinul de Ministru 1.473 din 22.11.2018.

Pentru mai multe detalii despre pașii care trebuie parcurși pentru înscrierea în SNVM, vă rugăm sa consultați pagina OSMR aici: https://osmr.ro/utilizatori-finali-snvm/

Înscrieți-vă acum!
NOUTATI!