Noutati
ZIUA MONDIALĂ A FARMACISTULUI
Data: 24/09/2020_25 septembrie - Ziua Mondială a Farmacistului

“Transformarea sănătății globale” este tema Zilei Mondiale a Farmacistului din acest an, asa cum a anunțat încă din luna martie, Federația Farmaceutică Internațională (FIP).
În condițiile în care ne confruntăm cu toții cu provocările pandemiei COVID-19, această temă se încadrează în preocupările majore ale momentului, la nivel global.
Colegiul Farmaciștilor din România salută celebrarea Zilei Mondiale a Farmacistului, prilej cu care este oportun să evidențieze faptul că și farmaciștii din țara noastră contribuie la crearea unei lumi în care toți pacienții să beneficieze de acces la medicamente și tehnologii de sănătate de calitate, sigure și eficiente.
Profesia de farmacist este una dintre profesiile cheie din domeniul sănătății, iar tema din acest an este o oportunitate de a comunica modul în care farmaciștii transformă sănătatea prin activitatea pe care o desfașoară în multiple sectoare de profil, cum sunt: farmacia comunitară, farmacia de spital, laboratoarele de cercetare sau de analize medicale, industria farmaceutică și cosmetică, farmacia clinică, si nu în ultimul rând, autoritățile sistemului de sănătate publică.
Colegiul Farmaciștilor din România mulțumește tuturor membrilor săi care, de luni de zile, în contextul pandemic actual, lucrează neobosit pentru a opri răspândirea noului coronavirus și pentru a se asigura că oamenii continuă să aibă acces la medicamentele de care au nevoie.

Farmacist Dumitru Lupuliasa
Președintele Colegiului Farmaciștilor România
NOUTATI!