Noutati
Ziua Mondială a Sănătății - 7 aprilie 2022
Data: 06/04/2022

În data de 7 aprilie a fiecărui an, începând cu 1950, profesioniștii din domeniul sanitar se concentrează pe problemele de sănătate publică, prioritare la nivel global în viziunea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Colegiul Farmaciștilor din România (CFR) celebrează Ziua Mondială a Sănătății cu un sentiment profund de împlinire și încredere în viitorul profesiei de farmacist.

  • Împlinire - pentru că actele normative care definesc și reglementează implementarea serviciilor farmaceutice înseamnă consolidarea rolului farmacistului în cadrul asistenței de sănătate publică.
  • Încredere in viitorul profesiei de farmacist - pentru că la evenimentul „Lansarea rezultatelor Studiului ‘’SERVICII FARMACEUTICE ÎN ROMÂNIA. REALITĂȚI ȘI PROVOCĂRI POST-PANDEMICE’’, organizat în data de 15 iunie 2021 la Palatul Parlamentului, s-a evidențiat atât impactul pozitiv al abordării de noi servicii farmaceutice asupra pacientului român, cât și ridicarea nivelului de conștientizare a autorităților, a publicului, a pacientilor privind extinderea ariei de competență profesională a farmacistului.
  • Împlinire - pentru că în contextul pandemiei de COVID-19, CFR, membru al Grupului farmaceutic al Uniunii Europene (PGEU), a putut simți satisfacția de a fi o verigă activă în cadrul sistemului de sănătate românesc.
  • Încredere in viitorul profesiei de farmacist - pentru că în fața CFR s-a deschis calea spre poziționarea în rând cu farmaciștii comunitari cu o contribuție excelentă în cadrul comunităților europene de asistență primară, oferind pe lângă serviciile și activitățile de bază, mai multe servicii farmaceutice, informații, consiliere, recomandări și promovând acțiuni preventive pentru a reduce ponderea bolilor.
NOUTATI!